Potato tawa sandwich is pretty familiar with our potato wrap recipe, but today we will make it in a different way
STEPS TO MAKE POTATO TAWA SANDWICH RECIPE IN HOME
1. For potato tawa sandwich recipe firstly add 1/2 cup semolina in a mixing bowl
2. Add quarter cup curd
3. About quarter spoon of salt
4. Add about quarter spoon of baking powder and mix everything well together
5. Add a little water to make paste
6. Cover and put away for 10 minutes so semolina could absorb all the moisture
7. Meanwhile we will prepare stuffing of potato tawa sandwich
8. For which we have 2 grated boiled potatoes
9. Add one chopped onion
10. One chopped green chili
11. One chopped capsicum
12. Quarter spoon of garam masala
13. Quarter spoon of dry mango powder
14. Quarter spoon of salt
And add about quarter spoon of red chilli powder and mix everything together
After mixing everything well together put it away for now
Its been 10 minutes for semolina and it has absorbed all the water
15. Add a bit more water to it and make it like we prepare batter for dosa
16. Apply a little oil on a hot pan
17. when oil heats up pour some batter and spread a little
18. Place a potato patty made with stuffing we prepared
20. Cover the whole thing with pouring more stuffing on it
We will cover and cook it for a few seconds
Drop a few oil drops on top
After cooking it for a bit flip and cook from other side too
Flip and cook from both sides a couple of times
When it gets golden brown in color, its ready to serve
Serve these tasty and unique potato tawa sandwiches with tomato ketchup and hot chai.
OR
स्टेप्स
1. आलू तवा सैंडविच रेसिपी के लिए सबसे पहले मिक्सिंग बाउल में 1/2 कप सूजी डालें
2. चौथाई कप दही मिलाएं
3. लगभग चौथाई चम्मच नमक
4. लगभग चौथाई चम्मच बेकिंग पाउडर डालें और सब कुछ अच्छी तरह से मिलाएं
5. पेस्ट बनाने के लिए थोड़ा पानी डालें
6. कवर करें और 10 मिनट के लिए दूर रखें ताकि सूजी सभी नमी को अवशोषित कर सके
7. इस बीच हम आलू तवा सैंडविच की स्टफिंग तैयार करेंगे
8. जिसके लिए हमारे पास 2 grated उबले हुए आलू हैं
9. एक कटा हुआ प्याज जोड़ें
10. एक कटी हुई हरी मिर्च
11. एक कटी हुई शिमला मिर्च
12. गरम मसाला का चौथाई चम्मच
13. सूखे आम पाउडर का चौथाई चम्मच
14. नमक के चौथाई चम्मच
और लगभग चौथाई चम्मच लाल मिर्च पाउडर डालें और सब कुछ एक साथ मिलाएं
सब कुछ अच्छी तरह से मिलाने के बाद इसे अभी के लिए दूर रख दें
सूजी के लिए इसका 10 मिनट का समय है और इसने सारा पानी सोख लिया है
15. इसमें थोड़ा और पानी मिलाएं और इसे ऐसे बनाएं जैसे हम डोसा के लिए बैटर तैयार करते हैं
16. गरम तवे पर थोड़ा तेल लगाएँ
17. जब तेल गर्म होता है तो कुछ घोल डालते हैं और थोड़ा फैलते हैं
18. हमारे द्वारा तैयार किए गए स्टफिंग के साथ एक आलू की पैटी रखें
20. इस पर और स्टफिंग डालने के साथ पूरी चीज को ढक दें
हम इसे कुछ सेकंड के लिए ढकेंगे और पकाएंगे
ऊपर से कुछ तेल की बूंदें डालें
इसे थोड़ा पलटने के लिए पकाने के बाद दूसरी तरफ से भी पकाएं
एक दो बार पलटें और पकाएं
जब यह रंग में सुनहरा भूरा हो जाए, तो यह तैयार है
इन स्वादिष्ट और अनोखे आलू तवा सैंडविच को टोमेटो केचप और गर्म चाय के साथ सर्व करें